PTC relaisPTC relais
Beweeg uw muis over de foto

PTC relais

Productomschrijving
 
Een PTC-relais wordt gebruikt om samen met enkel- of drievoudige PTC-voelers de maximale temperatuur van bijvoorbeeld een motorwikkeling te bewaken.
 
Er kunnen maximaal zes temperatuurweerstanden op dit relais aangesloten worden.
 
In de normale toestand is het relais bekrachtigd. Als de nominale temperatuur bereikt wordt, loopt de weerstand van de PTC-sensor sterk op. Op dat moment schakelt het PTC-relais af. Daalt de temperatuur daarna weer en daarmee ook de weerstand van de PTC-sensor, wordt het relais weer bekrachtigd. 

PTC relais Extra informatie

Een PTC-relais worden voornamelijk gebruikt voor motoren / generatoren in industriële omgevingen. Overmatige temperatuurwisselingen in de wikkeling veroorzaakt schade aan het draadisolatie, wat uiteindelijk leidt tot het verbranden van de motorwikkeling. Oorzaken die verbranding kunnen veroorzaken zijn: Ontbreken van een fase Continue overbelasting Onderspanning of overspanning Intermitterend bedrijf of overmatig starten/ stoppen Onvoldoende ventilatie Lager problemen Mechanische overbelasting Een PTC-relais beschermt de wikkelingen tegen alle bovengenoemde oorzaken van storing. En grijpt in voordat verdere schade, verbranding, wordt veroorzaakt. Spanning : max. 230V/50-60Hz ±10% Verbruik : 3 VA Behuizing : kunststof Afmeting : 48 x 96 x 42 mm (LxBxH) Bevestiging : DIN rail TS 35
Levertijd: Doorgaans uit voorraad leverbaar, 1 - 2 werkdagen

PTC relais

Productnaam Artikelnummer Bestel Factor Eenheid Prijs Aantal
PTC-Relais 230V Automatisch Type LC RM.TMSLC230PTCA 1 1 st
€ 158,96