Wat kost koper?

 

De prijzen van wikkeldraad en HF Litze zijn bij Wescap opgedeeld in twee componenten:

- de koperprijs
- de verwerkingsprijs.

De metaal- of koperprijs is afhankelijk van de koperkoers op de London Metal Exchange (LME) waar koper de gehele dag door wordt verhandeld. Om 12:35 (Engelse tijd) wordt er een officiële koers vastgesteld. Deze zogenaamde ‘settlement price’ staat de volgende dag in de krant. Of kijk op: www.lme.com
Op basis van de LME wordt ook elke dag de zogenaamde DEL Notering (Deutsche Elektrolyt-kupfernotiz für Leitzwecke) vastgesteld. Rond 15:00 uur wordt de koers voor die dag gepubliceerd bij Südkupfer. Klik hier voor de actuele koers.

Ook wij stellen elke dag een koperkoers vast. We gebruiken als basis de DEL-notering en berekenen een toeslag om rente, risico, transport en transactiekosten te dekken. 

 
 

Wanneer u wikkeldraad bij Wescap koopt, onderscheiden wij 3 manieren van zakendoen.

 

Zonder koperrekening

Telkens als u wikkeldraad bij ons koopt, brengen wij u de verwerkingsprijs plus de Wescap koperkoers op de dag van bestelling in rekening. Bij kleine afnamen is dit de beste manier. Het is transparant en gemakkelijk.

 

Bijstelling via koperrekening bij Wescap

Koopt u regelmatig grotere partijen, dan is het voordeliger om koper apart in te kopen. Dit kan al voor 1 of meer ton. U betaalt de op dat moment verhandelde prijs plus een kleine toeslag. U betaalt direct en zodra wij uw betaling binnen hebben, schrijven wij het aantal gekochte kilo's bij op uw koperrekening bij Wescap. Als u later wikkeldraad bestelt, betaalt u alleen de verwerkingsprijs en het koper wordt van uw koperrekening afgeschreven. Dit concept wordt “Beistellung” genoemd (en is gebruikelijk in Duitsland)

Bijstelling via uw eigen koperrekening

U kunt er ook voor kiezen om zelf uw koper bij een metaalhandelaar zoals Südkupfer in te kopen. Als u dan wikkeldraad bij ons bestelt, laat u een hoeveelheid koper van uw rekening naar de rekening van Wescap overboeken. Daarna schrijven wij het aantal kilo’s op uw Wescap koperrekening bij. Bij levering wordt dan uw koperrekening bij ons afgeboekt.